Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΔΤ ΗΕΘ ΟΚΤ-ΝΟΕ-ΔΕΚ 2012

 




Δελτίο Τύπου

Η μηνιαία συνάντηση των μελών της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012 , ώρα 10.00΄π.μ. – 12.30 ΄μ.μ. , στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στρατηγού Καλλάρη 2 – Παραλία η μηνιαία συνάντηση των μελών της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης και των φίλων τους.

Παρουσία των συμπατριωτών κ. Δ.Βάνη Περιφερειακού Συμβούλου κ.Χ.Μάτη επικεφαλής της παράταξης ‘’ενεργοί πολίτες -οικολογία στην πράξη’’ Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης και κας Β.Νάκου Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης , έγινε η ενημέρωση σχετικά με το θέμα της μετονομασίας της οδού «Καθηγητού Περικλέους Βιζουκίδου » και η ανάγνωση της ομόφωνης γνωμοδότησης της επιτροπής του άρθρου 8 του Ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης , κατά της μετονομασίας της οδού ‘’καθηγητού Π.Βυζουκίδη’’ σε ‘’Αγωνιστών Πανεπιστημίου Α.Π.Θ.’’ όπως αυτή αναφέρεται στην υπ’ αριθμ.1257/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω έλλειψης επαρκών και πειστικών στοιχείων.

Ακολούθησε η συζήτηση για το πρόγραμμα δράσεων της διετίας 2012-2014, και αποφασίστηκε να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και αποστολή της στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη προς ενίσχυση των ακριτικών περιοχών της μάνας Ηπείρου. Τέλος διανεμήθηκε η μηναία έκδοση της ΗΕΘ με την επωνυμία ‘’ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ‘’ (τεύχος 90ο) ,της οποίας το πρωτοσέλιδο δημοσιεύουμε.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​



ΑΡ.ΠΡΩΤ.352 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ προς ΤΣΙΠΡΑ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης , ως εκπρόσωπος της Ηπειρωτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, εκφράζει προς τον ηπειρώτη (από το Αθαμάνιο Άρτας) αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα και την οικογένεια του τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του πολυαγαπημένου τους πατέρα και παππού

Π Ά Ύ Λ Ό Υ Τ Σ Ι Π Ρ Ά



Οι Ηπειρώτες και οι Ηπειρώτισσες της Θεσσαλονίκης δέονται του Υψίστου την ψυχή του μεταστάντος να κατατάξει μεταξύ των Δικαίων και στους οικείους του να χαρίζει υγεία και μακροημέρευση.



Παράκληση να δημοσιευθεί.




Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης συγχαίρει τον ΥΜΑΘ

κ. Καράογλου και τους συνεργάτες του.



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης κατόπιν εισηγήσεως του ταμία κ. Βασίλη Γκέλη και της Γενικής Γραμματέως κας Αθηνάς Τοτοκώτση εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συγχαρητήρια προς τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου και τους άξιους συνεργάτες του για την διοργάνωση της εκδήλωσης «Γιορτή Σημαίας : στα βήματα των ελευθερωτών » στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας , το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 .

Το θετικό αποτέλεσμα των ενεργειών τους, που απορρέει από το μεράκι , την αγάπη και την πίστη στο σκοπό που υπηρετούν , είναι κατά την γνώμη μας οι συντελεστές της επιτυχίας τους και η εγγύηση για τη συνέχιση του έργου τους. Αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να πράξουν ο,τι το καλύτερο.

Όλοι μας οφείλουμε να δράσουμε αποτελεσματικά και με πατριωτική αλληλεγγύη για να καταφέρουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μας κληρονομιάς.

Τους ευχόμαστε, με την ευλογία του Κυρίου να έχουν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουν το δημιουργικό και θεάρεστο έργο τους προς όφελος της νέας γενιάς με την οποία μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο , αν όλοι υπηρετήσουμε τις ιδέες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Αν όλοι προσπαθήσουμε ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι συνάνθρωποι μας, και κυρίως η νέα γενιά αντιληφθούν το μέγεθος της θυσίας των ηρώων μας και ιδιαιτέρως των λησμονημένων , όπως ό Αρχιστράτηγος του Οθωμανικού Στρατού , ηπειρώτης στην καταγωγή Χασάν Τακσίν πασάς, και ό υπασπιστής και γιός του Κενάν Μεσαρέ που παρέδωσαν τη Θεσσαλονίκη στον Διάδοχο Κωνσταντίνο, παρά τις δελεαστικές προτάσεις των Βουλγάρων και έτσι η Θεσσαλονίκη ανήκει στην Ελλάδα , ίσως φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο , όπου θα πορευόμαστε υπηρετώντας τις ιδέες της εθελοντικής προσφοράς, αλληλεγγύης και της αγάπης για την Ελλάδα , για την οποία αξίζει να αυτοστρατευθούμε στον αγώνα της για ένα καλύτερο μέλλον .








345/25.10.2012

Η ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου γιατην έγγραφη πρόσκληση που τού απηύθυνε για ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση «Γιορτή Σημαίας : στα βήματα των ελευθερωτών », που διοργανώνει το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας , π ρ ο σ κ α λ ε ί τα μέλη της το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 , στις 10.00 π.μ. στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα , Ελληνικό προξενείο το 1912, για την υποδοχή της ελληνικής σημαίας και της έπαρσης της στο Μουσείο , σε ανάμνηση των ιστορικών γεγονότων του 1912. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί την πορεία των Ελλήνων Αξιωματικών και Στρατιωτών και θα κατευθυνθούμε στο Λευκό Πύργο για να παρακολουθήσουμε την επίσημη τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Λευκό Πύργο, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.