Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ - ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Δ.Θ. ΚΑΙ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Πλατεία Ιπποδρομίου (φωτογραφίες τραβηγμένες και από το πεζοδρόμιο της εκκλησίας - Ι.Ν. ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ- 
και από το πεζοδρόμιο του Κέντρου Ιστορίας ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Μέγαρο Μπίλλη).
Σ΄αυτό το σημείο ανοίγει η νεκροφόρα για να βγάλουν το φέρετρο.
Ό,τι χειρότερο για τους συγγενείς που συνοδεύουν το αγαπημένο τους πρόσωπο  να στέκονται μπροστά από τους σκουπιδοτενεκέδες και να αναπνέουν τις οσμές που αναδύονται γιατί οι κάδοι ψήνονται από τον ήλιο .
Από εδώ περνά και σταματά το αυτοκίνητο με την νύφη , η οποία φωτογραφίζεται με φόντο τα σκουπίδια.
Είναι συνήθεια τα τελευταία χρόνια μετά την βάπτιση να ακολουθεί η δεξίωση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας .  Αυτή την εικόνα διανθισμένη  και με τις ανάλογες οσμές απόλαυσαν σήμερα 5.6.2016 όσοι συμμετείχαν  στα βαφτίσια που έγινα στον Αγ.Κων/νο.
 Τα γράφω όλα αυτά  γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης  μετέφερε τους κάδους από το πεζοδρόμιο στον δρόμο και οριοθέτησε με κολωνάκια τις θεσεις τους.
Η συνήθεια χρόνων ό,τι υπάρχει για πέταμα να το αφήνουν πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από τους κάδους θέλει χρόνο για να σταματήσει,  όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες με τα μπάζα , τα παράθυρα  και την πόρτα ,  τραβηγμένες και από το πεζοδρόμιο της εκκλησίας και από το πεζοδρόμιο του κέντρου ιστορίας -μέγαρο Μπίλλη .
Οι κάδοι πολύ σωστά είναι πλέον στην άσφαλτο και όχι στο πεζοδρόμιο . κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να μεταφερθούν πιό πέρα από την εκκλησία και όχι απέναντι από την κεντρική είσοδο της .
Αρχές Ιουνίου 2016 πέρασε το βυτίο του ΔΘ με τις μάνικες και υπάλληλος της καθαριότητας  έπλυνε τον χώρο που είναι οι κάδοι.  Σκέφτηκα να στείλω ευχαριστήριο στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Δεν το έκανα , γιατί το απόγευμα που πήγα στην εκκλησία για τον εσπερινό εκτός από τον μπόχα όλος ο δρόμος ήταν μέσα στο χώμα και το μόνο καθαρό σημείο ήταν κάτω από τους κάδους.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.